Mos iu prekni dashurinë! (II)

Është letërsi, ama letërsi e bazuar në realitet. Kësisoj indoktrinohej me fashizëm dekada më parë rinia italiane prej regjimit të Musolinit. Ëndrra për t’i kthyer tokat e Perandorisë Romake në shekullin XX përfundoi në katrahurë – para së gjithash – për popullin e thjeshtë italian.

Truqet sekrete të Kadaresë

Kësisoj, Kadareja ngelet i madh, sikurse në shumë aspekte të tjera artistike, në mbulesën simbolike që ia bëri asaj që rrekej ta thoshte. Por, të rrezikuarit e Kadaresë shkonte gjer tek të shkruarit e kësaj novele. Ajo do të lindte vetëm kur regjimi i vjetër po vdiste…

Crisis and Consent in Kosovo Politics

Thaçi’s politics intensely and violently divides the country. If he is voted in as the President, the country may well tend towards the civil conflict. It suffices to observe the mobilisation of police forces and their overbearing presence on the streets of Prishtina that are needed in order to maintain the government’s minimal level of stability.

Rise Above!

Seeing the troublesome circumstances a group of students who have left ideals decided to gather and start the student organisation- Students’ Political Club (KPS) in 2010 to combat all the corrupt and undermined structures in the University.

Remembering Raçak Massacre

Evidence of tampering — should such evidence become available, is, in fact, excellent circumstantial evidence of guilt. If one can trace where the order to tamper came from, it permits a pretty strong inference that it was done for the purpose of hiding the truth, which demonstrates consciences of guilt.

E ardhmja e pasigurt e Kosovës

Turmat protestuese anti-qeveritare në ngjarjen e së shtunës megjithatë, janë udhëhequr nga grupet shumë të korruptuar politike, të cilët e kanë ftuar popullsinë civile për qëllime nacionaliste, të vendit më të izoluar dhe më të varfër në Evropë për të protestuar kundër një qeverie rëndë të korruptuar!