Category: OP-ED

OP-ED, is an opinion piece written by the senior editorial staff or publisher of a newspaper, magazine, or any other written document. Editorials may be supposed to reflect the opinion of the periodical. In Australian and major United States newspapers, such as the New York Times and the Boston Globe, editorials are often classified under the heading “opinion”.

Truqet sekrete të Kadaresë

Kësisoj, Kadareja ngelet i madh, sikurse në shumë aspekte të tjera artistike, në mbulesën simbolike që ia bëri asaj që rrekej ta thoshte. Por, të rrezikuarit e Kadaresë shkonte gjer tek të shkruarit e kësaj novele. Ajo do të lindte vetëm kur regjimi i vjetër po vdiste…

Crisis and Consent in Kosovo Politics

Thaçi’s politics intensely and violently divides the country. If he is voted in as the President, the country may well tend towards the civil conflict. It suffices to observe the mobilisation of police forces and their overbearing presence on the streets of Prishtina that are needed in order to maintain the government’s minimal level of stability.

Slaktivizmi si nevojë për shfryrje

Slaktivizmi përdoret në shumicën e shfryrjes së presionit në Kosovë dhe atë më së shumti në mediat sociale. Rasti i një të riu kur kërcënoj kryeministrin është gjithashtu i ngjashëm me përkrahjen për protesta, kundërshtimin e demarkacionit, kundërshtimin e Bashkësisë së Komunave si dhe me aktivizëm tjetër.