Author Archives

Vedat Xhymshiti

Vedat Xhymshiti; is an independent Journalist and Long Term Documentary Photographer. Xhymshiti is specialized in News Gathering and covering of the events and milestones of political and social nature Around Southeast Europe and Middle East. His work has been published in several publications including the U. S. TIME Magazine, Der SPIEGEL, The New York Times, Paris MATCH, Foreign Policy Journal, Die Welt ect. Xhymshiti is Founder of THE Frontliner.

E ardhmja e pasigurt e Kosovës

Turmat protestuese anti-qeveritare në ngjarjen e së shtunës megjithatë, janë udhëhequr nga grupet shumë të korruptuar politike, të cilët e kanë ftuar popullsinë civile për qëllime nacionaliste, të vendit më të izoluar dhe më të varfër në Evropë për të protestuar kundër një qeverie rëndë të korruptuar!

Krimi e Ndëshkim në Kosovë

Politikanët janë të pajisur me pasaporta diplomatike, dhe për ta liria e lëvizjes nuk është një shqetësim. Ata janë gjithashtu të pasur, sidomos duke gjykuar CV-të e tyre kriminale. Pyetja është, pse BE-ja po ua ndalon qytetarëve lirinë e lëvizjes, por jo kriminelëve – një pyetje që më së miri do t’i përgjigjej vetë BE, qëndrimi i tyre qëndrim ka qenë një mbjellje, fuqizim dhe dhënie e mundësisë për të jetuar në një parajsë për të korruptuarit, për ata që janë përgjegjës për këto veprime pa u ndëshkuar në pragun e derës së kontinentit evropian.

Crime and punishment in Kosovo

Seven years after the declaration of independence Kosovo is not an independent republic with full rights. The EU’s attempt to positively influence Kosovo has been significantly weakened [if it hasn’t entirely failed] by the fact that some of its high officials within the ‘EU Rule of Law Mission in Kosovo’ [EULEX], have had involvement in the very same organized crime and corruption they have been mandated to combat in joint efforts with local institutions.

FAKTE TË PATHËNA PËR SIRINË

»Sidoqoftë, fjalori zyrtar i presidentit amerikan Barak Obama, që dikur SHISIL-it i referohej si organizatë terroriste, tashmë gjithnjë e më shumë ai i referohet vetëm si Shteti Islamik. Ky është një fakt që ShBA mund të bën edhe befasi të mëdha: ta njoh Shtetin Islamik si shtet!« Vedat Xhymshiti