Category: Balkan Peninsula

The Balkan Peninsula, popularly referred to as the Balkans, is a geographical and cultural region of Southeast Europe. The region has its name from the Balkan Mountains that stretch from the east of Bulgaria to the very east of Serbia.
The region is inhabited by Slavic ethnic groups (, Bulgarians, Croats, Gorani, Macedonians, Montenegrins, Serbs, Slovenes), also by Latin peoples (Romanians, Aromanians), Greeks, Albanians, Turks and other ethnic groups which present minorities in certain countries like Romani, Ashkali, etc. The largest religion on the Balkans is Orthodox Christianity, followed by Catholic Christianity and Islam.

Për kë bien kambanat në Maqedoni?*

Fenomeni ‘Gruevski’ është situacional: Gruevski nuk e prodhoi gjendjen aktuale, por pabarazia strukturore në linja etnike prodhoi Gruevskin. Zaten, gjithçka zanafillon me përpjekjen e lënë në gjysmë për rimodelimin e Maqedonisë. Marrëveshja e Ohrit është në diskrepancë të plotë me dinamikën e përgjithshme në Maqedoni — Salih Mehmeti

Putini i vogël

Megjithatë, teoritë konspirative nuk duhet hedhur poshtë, sepse, me përdorimin e logjikës dhe arsyes, njeriu në bazë të fakteve ekzistuese mund të punojë që t’i testojë argumentet mbi këto teori, dhe të vendosë se cilat mund të jenë të qëndrueshme, e cilat të paqëndrueshme.

Grupet e krimit nga Kosova të punësuar të nxisin konfliktin në Maqedoni?

Një konflikt i armatosur shpërtheu në mëngjesin e së shtunë në periferi të qytetit të Kumanovës i populluar me shumicë etnike shqiptare, këto zhvillime kanë të ngjarë në prag të një kohe kur Perëndimi ka thelluar shqetësimin mbi stabilitetin në Maqedoni, ku qeveria është në litarë nga akuzat e dokumentuara të opozitës të cilat qeveria i quan si përgjime të paligjshme të bisedave telefonike që opozita i ka bërë ndaj pozitës.