a memo from Lebanon: Beirut, Also the Site of Deadly Attacks, Feels Forgotten

Some blamed news coverage for the perception that Beirut is still an active war zone. They cited headlines — including, briefly, a Times one that was soon changed to be more precise — that refer to the predominantly Shiite neighborhood where the bombing took place as a “stronghold” of the militia and political party Hezbollah. — The New York Times

Slaktivizmi si nevojë për shfryrje

Slaktivizmi përdoret në shumicën e shfryrjes së presionit në Kosovë dhe atë më së shumti në mediat sociale. Rasti i një të riu kur kërcënoj kryeministrin është gjithashtu i ngjashëm me përkrahjen për protesta, kundërshtimin e demarkacionit, kundërshtimin e Bashkësisë së Komunave si dhe me aktivizëm tjetër.

FAKTE TË PATHËNA PËR SIRINË

»Sidoqoftë, fjalori zyrtar i presidentit amerikan Barak Obama, që dikur SHISIL-it i referohej si organizatë terroriste, tashmë gjithnjë e më shumë ai i referohet vetëm si Shteti Islamik. Ky është një fakt që ShBA mund të bën edhe befasi të mëdha: ta njoh Shtetin Islamik si shtet!« Vedat Xhymshiti