Category: Kosovo

Kosovo, is a region in southeastern Europe. In antiquity, the Dardanian Kingdom, and later Roman province of Dardania was located in the region. It was part of Serbia in the Middle Ages, during which time many important Serbian Orthodox Christian monasteries, some of which are now UNESCO World Heritage sites, were built.

Portalet: Disidencë apo dekadencë

Pas bisedave me disa pronarë dhe gazetar të portaleve në Kosovë, konkluzioni është se shumica ishin në njëfarë forme disidentë, sepse nuk e gjetën veten të sigurt në mediat ekzistuese. Njëri ishte kërcënuar nga pronari, një tjetër ishte sulmuar kur kërkoj rrogën dhe i treti nuk pa rrugë tjetër pos të krijoj një portal pasi që ishte i pakënaqur me pronësinë e gazetës.

Kosova e Terrorizuar — Qeveria dhe Mediet!

Policia i ekspozoi të dyshuarit duke cënuar të drejtat e tyre njerëzore të garantuara me Kushtetutë, e cila thotë se të dyshuarit ose të pandehurit në rastet penale duhet të konsiderohen dhe të trajtohen si të pafajshëm derisa të provohen fajtorë. Asnjë gjykatë nuk ka dhënë një verdikt ligjor përfundimtar për të konfirmuar terrorizmin e orientuar fetar në vend!

Kosova e Terrorizuar!

Deri më tani asnjë akt terrorist nuk është kryer në Kosovë, përveç një siç u raportua përpjekja e një punonjësi të qeverisë së Serbisë, i cili ishte kapur nga autoritetet në dhjetorin e vitit të shkuar, por për të cilin ka një terr informativ dhe konfuz — THE Frontliner

A response to Stephen Shwartz’s critical review of the KCSS report on Kosovars’ fighting in Syria and Iraq

The US Embassy only provided funding for the research for this report and in no way commissioned it or influenced the analysis, making Mr. Shwartz’s claim about reflecting administration policy inaccurate. Having been very close to the Islamic community (liberals and conservatives) mainly because of the purposes of the report, I can only say that the fact that the US Embassy has financed the research, it has already calmed the few anti-American voices within the conservative ranks of the Islamic community.

Kosova dhe Mediat e Terrorizuara — THEFrontliner.net

Gazetari Vedat Xhymshiti, së bashku me kolegen e tij, italianen fotografe Laura Aggio, kishin vendosur të takonin dëshmitarë dhe të bashkëbisedonin me thuajse të gjitha palët që ishin subjekt i zhvillimeve që llogariteshin si kërcënim për sigurinë në Kosovë, si dhe me palët të cilat kanë obligime kushtetuese për ta mbrojtur vendin nga këto kërcënime, temë kjo e cila e kishte bërë kurioz gazetarin Xhymshiti që nga viti 2013.

AS SHTETI MBI LIGJIN

Për të mësuar më shumë për rastin dhe përpjekjet e Kampanjës për të luftuar kundër shkeljeve themelore të të drejtave të njeriut lexoni opinionin e punuar nga Autorët: Korab Sejdiu, Drejtor Menaxhues në Shoqërinë e Avokatëve Sejdiu dhe Qerkini, si dhe Agon Gashi, Këshilltar Ligjor i Kampanjës Drejtësia dhe Qytetarët.